ce gresie se foloseste la ancalzirea in pardoseala

Încălzirea în pardoseală reprezintă o soluție din ce în ce mai populară pentru confortul termic în locuințe. Totuși, calitatea rezultatului final ține nu doar de sistemul de încălzire care stă la bază, dar și de pardoseala care vine să acopere acest sistem. În rândurile ce urmează, vei afla de ce să alegi  gresie pentru încălzirea în pardoseală, și nu parchetul, care este tipul de gresie cu cea mai înaltă rezistență termică și unde găsești cel mai bun preț la gresie în România.

Gresie sau Parchet la încălzirea în pardoseală?

Dacă te întrebi ce să folosești laîncălzire în pardoseala: gresie sau parchet, gândește-te în primul rând la zona în care vrei să instalezi sistemul de încălzire. Bucătăria, holul, livingul și baie sunt cele mai populare încăperi în care oameni aleg să monteze pardoseala caldă. Prin urmare, gresia este cea mai bună alegere pentru aceste zone și iată de ce:

 •   are o rată de transfer termic mai bună decât parchetul, ceea ce înseamnă că căldura va fi transmisă mai rapid în încăpere;
 •   are o structură stabilă și rezistă mai bine la a schimbările de temperatură și umiditate;
 •   este mult mai ușor de curățat și întreținut;
 • oferă o gamă largă de modele, culori și posibilități de personalizare pentru a se potrivi cu designul locuinței tale.

Ce tip de gresie se pune la încălzirea în pardoseală?

Înainte de a cumpăra  gresie pentru încălzire în pardoseală, iată câțiva factori pe care trebuie să îi iei în calcul:

 •      rezistența termică a gresiei trebuie să fie mai mare 0,15 m2K/W;
 •      gresia încălzire pardoseală trebuie să dispună de o rezistență mecanică adecvată pentru a face față traficului intens și obiectelor grele care ar putea cădea pe suprafață;
 •      grosimea gresie încălzire în pardoseală nu trebuie să fie mai mică de 7 mm și nu trebuie să depășească 20 mm;
 •      gresia trebuie să respecte standardul EN 12004-7 sau CE pentru încălzirea în pardoseală.

În general, pe piață vei găsi gresie ceramică, porțelanată, gresie glazurată și  gresie rectificată pentru  încălzire în pardoseală. Recomandarea noastră este să optezi pentru gresia porțelanată.

De ce să folosești gresie porțelanată la încălzire pardoseală?

Gresia portelanată este o alegere excelentă pentru pardoseala caldă din mai multe motive:

 1. Conductivitate termică: Gresia porțelanată are proprietăți excelente de conducere a căldurii. Aceasta permite transferul eficient al căldurii de la sistem la suprafață, oferind o căldură plăcută în încăpere.
 2. Grosimea: Gresia porțelanată este o gresie specială pentru încălzire prin pardoseală datorită grosimii reduse, în general până la 10 mm. Anume această caracteristică permite o radiație constantă și omogenă a căldurii.
 3. Durabilitate: Gresia porțelanată este fabricată prin arderea la temperaturi foarte înalte, ceea ce îi conferă proprietăți excelente de rezistență la uzură, zgârieturi și lovituri.
 4. Rezistență la umezeală: Gresia porțelanată are o absorbție a apei foarte redusă: -max. 0,5%. Aceasta înseamnă că este rezistentă la pătrunderea umezelii și nu se va deteriora în contact cu apă sau alte lichide.
 5. Ușurință în întreținere: Gresia porțelanată este ușor de curățat și întreținut. Suprafața sa netedă și rezistentă permite îndepărtarea ușoară a murdăriei și a petelor cu ajutorul produselor de curățare obișnuite.
 6. Varietate design: Gresia porțelanată poate fi disponibilă într-o gamă variată de designuri și culori. Poți alege între gresie cu model de mozaic, marmură sau model geometric. De asemenea, poți opta pentru gresie tip parchet pentru încălzire în pardoseală, pentru a menține un stil unic în întreaga locuință.

Unde găsești gresie încălzire pardoseală la preț bun?

CeraMall este importator și unul dintre cele mai mari depozite de gresie și faianța la preț MIC în România. Îți oferim o selecție diversificată de gresie, într-o varietate de stiluri, dimensiuni și culori, din care poți alege.

Te așteptăm cu drag în magazinul nostru sau online pe ceramall.ro pentru a cumpăra gresie porțelanată în cele mai populare dimensiuni:60x60 și 60x120. Iarpentru a calcula cantitatea de gresie necesară vezi articolul din Blog.

FAQs

Gresia porțelanată este cea mai bună soluție pentru pardoseala caldă. Aceasta oferă o conductivitate termică și rezistență la umezeală sporită, și se impune prin durabilitate și ușurință în întreținere.

Adezivul pentrugresie încălzire pardoseală trebuie să fie elastic și aibă proprietăți de expansiune și contracție termică, ceea ce îi va permite să se adapteze la variațiile de temperatură din podea fără a deteriora plăcile. Astfel, îți recomandăm să folosești un adeziv flexibil: fie pe bază de ciment, fie adezivi speciali.

Atât gresia, cât și parchetul pot fi utilizate în sistemele de încălzire în pardoseală. Dar este important să cunoști că gresia are o rată de transfer termic, stabilitate dimensională și rezistență la umezeală mult mai bună decât parchetul.

CeraMall - depozit de gresie și faianță la preț MIC. Aici prețul gresie pentru încălzirea în pardoseală variază între 59 și 179 Lei/m2. Vino direct în magazin sau comandă online pentru a-ți economisi timpul.