Motive geometrice în baie

Motive geometrice în baie

Descoperiți 6 metode diferite de utilizare a acestora

Motivele geometrice sunt una dintre cele mai tari tendințe în designul de interior. Alegerea potrivită va da un suflu de modernitate și originalitate băii. Motivele geometrice pot fi diverse: o linie trasată, o culoare, un print cu o structură tridimensională la scară micro sau macro. Astăzi vă prezentăm 6 metode de aplicare a motivelor geometrice în baie, ce îi vor conferi un aspect unic și originalitate.

Metoda 1. Structură geometrică monocromă

Gresia albă un atu pentru baie - o alegere pe care o puteți oricând pune în valoare. Albul se asociază cu luminozitatea, curățenia și mărește vizual interiorul. Cu cât suprafața plăcilor de ceramică este mai lucioasă, cu atât este mai luminos interiorul.

Gresia albă nu trebuie să fie plictisitoare- aici intră în acțiune motivul geometric! De data aceasta nu culoarea, ci structura va crea efectul scontat. Datorită structurilor de pe plăcile de ceramică monocrome, puteți modela interiorul într-un mod neobișnuit. Una dintre cele mai la modă forme sunt dreptunghiurile de cărămidă. Forma atemporală a cărămizilor permite amenajarea interiorului într-o varietate de stiluri: clasic, industrial, modern, minimalist, glamour și retro.

Se poate opta pentru o structură de natură ordonată, atunci când cărămizile sunt dispuse orizontal, și o structură dinamică, atunci când acestea sunt asamblate în herringbone. Ambele sunt extrem de eficiente.

Metoda 2. Contrast de culoare + diverse figuri bine conturate

Albul și negrul reprezintă cel mai puternic contrast și, în același timp, cu cel mai mare efect în arta aplicată. Combinațiile monocrome, bazate pe utilizarea de alb, negru și gri, constituie una dintre metodele încercate și testate pentru o baie elegantă. Formele geometrice se regăsesc aici perfect, producând impresii neobișnuite și hipnotizante pentru ochi.

Atunci când proiectați o baie cu astfel de „efecte expresive speciale”, merită să echilibrați proporțiile, astfel încât rezultatul final să nu fie copleșitor pentru utilizatori. Dacă, de exemplu, podeaua are un efect expresiv puternic, pentru echilibru puteți dispune pe pereți plăci de ceramică de o singură culoare, netede sau structurale (oricum „mai calme” decât podeaua).

Metoda 3. Motive geometrice în versiune mini și în versiune maxi

Combinațiile monocrome de alb și negru pot apărea și în alte contexte, împreună cu motive geometrice în versiune maxi sau mini. De fiecare dată efectul va fi diferit și de fiecare dată la fel de captivant. Micro-hexagoanele albe pe plăci de ceramică negre lucioase ce reflectă lumina ca într-o oglindă pot fi combinate cu faguri maxi pe plăci de ceramică albe și o podea imitând lemnul. Impresie vizuală neobișnuită garantată.

Metoda 4. Motive geometrice neregulate în culori discrete

Când spunem geometrie, nu avem neapărat în vedere forme tipice cunoscute, precum linii, cercuri, triunghiuri, dreptunghiuri sau romburi. Formele neregulate, ce combină elemente de diferite figuri, pot fi, de asemenea, baza unor structuri vibrante.

Într-o baie în culori neutre de bej, puteți adăuga un pic de expresie, decorând-o cu motive geometrice subtil structurate. Datorită acestora, interiorul va deveni și mai atractiv.

Metoda 5. Geometrie în culoare albă

Știm deja aproape totul despre plăcile de ceramică de culoare albă pentru baie și structurile obișnuite ale acestora. Acum vom aborda o formă ușor diferită de plăci de ceramică albe cu motive geometrice. Albul are multe nuanțe - de la clar deschis la nuanțe mai închise, cu un amestec de diverse culori. Nuanțele de fildeș și argint sunt printre cele mai eficiente. Când adăugăm la acestea un model geometric delicat – de culoare albă, dar completat corespunzător cu elemente argintii și cenușii - putem obține acel efect de prospețime strălucitoare în baie.

Metoda 6. Umbrire subtilă a culorilor, altfel spus un efect ombre

Nu am epuizat încă întreaga gamă de motive geometrice pentru baie. O opțiune demnă de luat în considerare pot fi, de asemenea, plăcile de ceramică cu un print modernist în nuanțe de alb, gri și bej, creând un subtil efect ombre, mizându-se pe o umbrire blândă a culorilor. Nuanțele ușor pudrate ale plăcilor de ceramică de bază, combinate cu o nuanță delicată a decorațiunilor, creează o atmosferă de liniște dimineața și de relaxare seara înainte de somn.

REZUMAT:

Adorați geometria și vreți să introduceți motive geometrice în baie? Nu știți cum să o faceți? Puteți folosi una dintre următoarele metode:

 

  1. Încercați o structură într-o singură culoare. Motivul geometric nu trebuie să se distingă printr-o culoare clară sau un print, vor fi suficiente culori delicate, pe care se va aplica apoi o structură, de exemplu, de formă hexagonală sau rectangulară. În combinație cu iluminarea corespunzătoare, se vor obține niște modele unice pe perete.
  2. Mizați pe contrastul cromatic clar (de exemplu, alb-negru) cu diverse motive geometrice pentru a intensifica efectul.
  3. Testați motive geometrice neregulate în versiune mini și maxi. Plasați-le alături sau, dimpotrivă, selectați doar unul.
  4. Vedeți motive geometrice neregulate în culori modeste, de exemplu, bej. Cu cât sunt mai calde culorile de bază, cu atât mai uluitor va fi efectul acestora în interiorul Dvs. Dacă preferați culorile delicate, veți găsi cu siguranță ceva ce vi se potrivește.
  5. Mizați pe o geometrie eficientă în culoare albă. Motivele geometrice pot fi marcate prin linii delicate, de exemplu. Interiorul va rămâne omogen ca și aspect cromatic, iar efectul scontat va fi obținut datorită decorațiunilor.

Încercați nuanțe cromatice subtile (ombre) cu decorațiuni geometrice discrete.