Top producatori de gresie

Ești pregătit să afli despre calitatea, tehnologiile utilizate până la proprietățile și producătorii gresiei și faianței de top din diverse țări? Acest articol te va purta într-o călătorie captivantă prin Spania, Italia, Turcia, India și Bulgaria, dezvăluind secretele din spatele celor mai căutate plăci ceramice din lume. Și oare știai? Gresia din Italia și Spania, sunt cele care dictează tendințele cu modelele lor inovatoare, cum ar fi gresia de dimensiunea 60x120 cm.

În cele ce urmează îți vom demonstra de ce gresia spaniolă și cea italiană este atât de căutată și mereu în topul alegerilor.

Istoria plăcilor ceramice: De la rădăcini antice la modernitate

Astăzi, suntem obișnuiți cu amenajarea unei băi sau a unei bucătării cu gresie și faianță. Dar o întrebare simplă vine imediat: când au apărut gresia și faianța? Ei bine „Faianța” se pare că etimologic provine după numele localității italiene Faenza, unde se producea în secolul 16 faianța. Gresia este probabil de origine franțuzească, francezii fiind la rândul lor meșteri în realizarea placărilor ceramice. Iar cuvântul „ceramică” are rădăcini grecești însemnând atelier de olărie.

De ce să alegi gresie porțelanată italiană pentru finisaje? Una scelta bella !

Gresie italiană

În ultimul timp, din ce în ce mai mult se utilizează gresia porțelanată italiană în designul casei. Oare de ce?

 1. Este mult mai rezistentă decât multe alte materiale.
 2. Gresie antiderapantă, rezistentă la pete și cu proprietăți antibacteriene.
 3. Poate fi placată atât pe pardoseli cât și pe pereți.
 4. Indiferent de spațiul în care va fi placată, în interior sau exterior, gresia italiană va da un aspect unic și practic suprafețelor.

De ce să alegi gresie spaniolă în designul interior? Una elección increíble

Faianta si gresie spania

Probabil nu toți cunosc faptul că plăcile de gresie din Spania, mai ales cea porțelanată, este o alegere potrivită îndeosebi pentru pardoselile din băi și bucătării, fiind un element fundamental în designul interior, integrându-se cu mult succes în orice spațiu dintr-o locuință rezidențială. Acest lucru se datorează următoarelor aspecte:

 1. Întreținerea ușoară. Posibilitatea de a o curăța cu o lavetă umedă sau chiar un detergent obișnuit 
 2. Nu este afectată de substanțe chimice și nu necesită întreținere specială după instalare. 
 3. Durabilă și rezistentă la uzură, abraziune, zgârieturi și impact. 
 4. Potrivită pentru zone cu trafic intens, cum ar fi holuri, bucătării sau terase. 
 5. Vine într-o varietate impresionantă de modele. Poți găsi imitații realiste ale marmurei, lemnului, pietrei naturale și multe altele. 

Comparație cu alte țări producătoare de gresie: Turcia și India

Turcia și India oferă, de asemenea, plăci ceramice de bună calitate, dar la prețuri mai accesibile. Gresia turcească este cunoscută pentru durabilitatea sa și pentru modelele sale elaborate, fiind o alegere excelentă pentru spațiile care necesită un aspect estetic mai deosebit. Gresia indiană este apreciată pentru rezistența sa la condiții climatice extreme și pentru prețurile competitive, fiind o bună selecție pentru proiectele cu buget redus.

Gresie din India și Bulgaria: Soluții economice și flexibile

India și Bulgaria oferă soluții mai economice, dar fără compromisuri semnificative în ceea ce privește calitatea. Plăcile ceramice din aceste țări sunt potrivite pentru proiectele de amenajare care necesită un buget mai restrâns, oferind totodată o varietate de stiluri și culori. Gresia indiană este apreciată pentru durabilitatea sa și pentru capacitatea de a rezista la condiții climatice extreme, în timp ce gresia bulgară se remarcă prin prețurile competitive și diversitatea de modele.

Tehnologii avansate folosite de producătorii spanioli și italieni

Cum se produce gresia în difeite țări

Producătorii din Spania și Italia utilizează tehnologii avansate pentru a crea plăci ceramice de înaltă calitate. Printre aceste tehnologii se regăsește presarea digitală, care permite crearea unor modele complexe și precise, și glazurarea cu laser, care asigură o durabilitate sporită a suprafețelor.

Tehnologiile avansate nu doar că îmbunătățesc estetica plăcilor ceramice, dar contribuie și la durabilitatea acestora. Plăcile produse în Spania și Italia sunt rezistente la uzură, zgârieturi și pete, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în spațiile cu trafic intens, cum ar fi bucătăriile și băile.

Presarea gresiei cu laser

Proprietățile plăcilor ceramice

În secțiunea ce urmează, vom explora materiile prime și tehnologiile folosite de diferiți producători de gresie din Spania, Italia, Turcia, India și Bulgaria, evidențiind particularitățile fiecărei țări.

Materiile prime utilizate în Spania și Italia

Spania și Italia folosesc materii prime de înaltă calitate, cum ar fi argila pură și mineralele naturale, pentru a produce gresie de top. Aceste componente asigură o durabilitate sporită și o estetică deosebită, făcând ca plăcile ceramice din aceste țări să fie foarte apreciate pe piața globală.

Materiile prime utilizate în Turcia, India și Bulgaria

Turcia, India și Bulgaria utilizează, de asemenea, materii prime de bună calitate, dar diferențele se regăsesc în tehnologiile de prelucrare și în standardele de calitate. De exemplu, plăcile ceramice din India sunt adesea produse folosind metode tradiționale, ceea ce le conferă un aspect mai unic și mai autentic.

Tabelul comparativ de mai jos, oferă o imagine mai clară asupra calității și specificațiilor fiecărei țări producătoare de gresie.

CaracteristicăSpaniaItaliaIndiaBulgariaTurcia
Materii PrimeArgilă albă, feldspat, cuarțArgilă albă, feldspat, caolinArgilă roșie, feldspat, nisipArgilă albă, feldspat, nisipArgilă roșie, feldspat, calcar
Tehnologii de ProducțiePresare uscată, ablație cu laser, smalț aplicat digitalPresare uscată, digitalizare a designuluiPresare umedă, smalț tradiționalPresare uscată, tehnologii de smalț modernPresare uscată, tehnologii de smalț modern
DurabilitateFoarte durabile, rezistență la fisuri și zgârieturiFoarte durabile, rezistență la uzură și zgârieturiDurabile, rezistență moderată la fisuriModerat durabile, rezistență variabilăModerat durabile, rezistență variabilă
Rezistență la ApăRidicatăRidicatăModeratăModeratăRidicată
EsteticăDesign-uri sofisticate, modele gravate cu laserDesign-uri inovatoare, estetica de luxDesign-uri tradiționale, culori viiDesign-uri simple, estetica tradiționalăDesign-uri moderne, influențe orientale

Producătorii de gresie și faianță din Spania și Italia : Pionierii gresiei 60x120

Gresie spaniolă si italiană 60 x 120

Producătorii de gresie si faianță din Spania și Italia sunt cei care au introdus gresia porțelanată de dimensiuni mari, cum ar fi gresia 60 x 120 cm, care oferă un aspect modern și elegant, reduce numărul de rosturi vizibile și creează o suprafață continuă și uniformă.

Producătorii de top din Spania

 • Porcelanosa: Cunoscut pentru tehnologiile avansate și design urile elegante, Porcelanosa oferă un model de gresie spaniol durabil și estetic. 
 • Pamesa: Renumit pentru diversitatea și calitatea produselor sale, Pamesa aduce soluții estetice și funcționale pentru orice spațiu. 
 • Roca: Un alt lider în industrie, Roca se evidențiază prin produse inovative și durabile. 

Producătorii de top din Italia

 • Marazzi: Recunoscut pentru design urile inovative și calitatea superioară, Marazzi produce plăci ceramice estetice și funcționale. 
 • Atlas Concorde: Un pionier în design și tehnologie, Atlas Concorde oferă plăci ceramice de înaltă calitate. 
 • Florim: Florim combină estetica rafinată cu tehnologiile moderne, oferind plăci ceramice versatile și durabile. 

Astfel, suntem siguri că in final te-am convins că alegerea gresiei și faianței de la producători de top din Spania și Italia îți va asigura calitate, durabilitate și un design modern în propria locuință. Aceste țări fiind apreciate în timp pentru inovațiile aduse în industria ceramică, oferind produse care satisfac cele mai înalte standarde.

Alege CeraMall pentru standarde înalte și producători de top în materie de gresie și faianță

Pentru a explora o gamă variată de modele și pentru a primi sfaturi personalizate despre producătorul gresiei, tehnica de fabricare și proprietățile în sine ale gresiei porțelanată spaniolă sau a plăcilor ceramice italiene , vizitează magazinul nostru online sau showroom-ul nostru din București, str. Timișoara 80 B. Descoperiți cele mai noi tendințe și inovații în domeniul plăcilor ceramice și transformați-vă spațiul într-unul de vis.

Depozit de gresie si faianta Bucuresti

FAQs

Gresia spaniolă este cunoscută pentru diversitatea de modele și texturi, în timp ce gresia italiană este sinonimă cu luxul și rafinamentul.

Producătorii din Spania și Italia utilizează presarea digitală și glazurarea cu laser pentru a crea plăci ceramice de înaltă calitate.

Spania și Italia folosesc argila pură și mineralele naturale, în timp ce alte țări precum India și Bulgaria utilizează argila roșie și nisipul.

Gresia de 60x120 cm reduce numărul de rosturi, oferă un aspect uniform și este extrem de rezistentă la uzură.

Producătorii de top din Spania includ Porcelanosa, Pamesa și Roca, iar din Italia, Marazzi, Atlas Concorde și Florim.

Producătorii Italieni si Spanioli sunt cei care au conduc tendințele cu gresia 60 x 120.